Toccata, rust in het leven van en met een adolescent

Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen, maar is dit echt wel zo? Wanneer zijn de zorgen gewoon een gevolg van de puberteit en wanneer moeten we ons echt zorgen maken?

Er zijn van die momenten dat zowel jij als ouder als je kind het gevoel hebben dat je niet begrepen wordt. Het ene moment heb je een goed contact met elkaar, het andere moment is de verbinding ver zoek.

Als ouder sta je vaak machteloos tegenover de overweldigende gevoelens die je ziet bij je kind; boos, verdriet, frustraties, het nergens zin in hebben... sommige problemen zijn er precies al langer, andere problemen zijn nieuw.

Als jongere heb je dat rotgevoel dat iedere keer weer terugkomt terwijl je dat eigenlijk niet wil. Er kunnen ook gebeurtenissen of problemen zijn die ervoor zorgen dat je vastloopt in het dagelijkse leven. Soms weet je wel hoe dat komt, maar kom je er zelf niet uit.

Na een intakegesprek met ouders en adolescent, stippelen we samen een parcours uit afhankelijk van de noden. De jongere staat hierin steeds centraal; er is aandacht voor de jongere als persoon binnen de omgeving die op dat moment een grote rol speelt in het leven van de jongere. (gezin, vrienden, school,…) Indien aangewezen zal een tweede therapeut het klankbord van de ouders zijn zodat de jongere zijn veilige plek bij zijn/haar therapeut blijft behouden.

Het vertrouwen terugvinden, zowel in zichzelf als in elkaar zal ervoor zorgen dat de verbinding tussen ouders en jongere hersteld wordt, verstevigd wordt. Samen brengen we terug rust in deze turbulente periode van het leven.

Laat je kind "gerust" puberen

Aanmelden