Toccata, je kind begrijpen zoals enkel een ouder dat kan

Je kind voelt zich niet lekker in zijn vel, voelt zich onbegrepen en weet met emoties geen blijf. Schoolresultaten blijven achter, frustraties lopen hoog op. Onverklaarbare angsten, moeilijk gedrag, liegen, conflicten met vriendjes, lichamelijke klachten terwijl medisch alles in orde is. Als ouder worstel je vaak om samen rust en verbinding te vinden. De onmacht maakt zich meester van je en je weet even niet meer hoe je dit nu concreet aanpakt en vooral hoe je het tij kan keren.

We gaan in gesprek met ouders en kind en zoeken vanwaaruit dit gedrag, deze zorgen komen. We kijken zowel naar de kind-factor als naar de ouder-kind relatie. Daarom starten we steeds met een uitgebreid verkenningsgesprek, van zwangerschap tot nu en naar alle momenten in hun leven die een impact hadden. Samen met jou als ouder werken we een koers uit naar een beter morgen met gesprekken, ondersteuning, mogelijks diagnostiek, therapie, ouder-kind begeleiding, raad en advies. De behandeling is even uniek als jouw kind.

Op het einde van het traject vinden zowel ouders als kind heldere antwoorden en handvaten om weer ten volle te kunnen genieten van deze mooie kinderjaren.

 

Begrijp wat je kind je wil vertellen

Aanmelden