Toccata, een veilige zoektocht naar genderidentiteit

Voor de meeste mensen is het simpel; jongen of meisje. We verwachten dat iemand geboren in een vrouwelijk lichaam zich ook een meisje zal voelen en zich als een meisje zal presenteren in de maatschappij. Niet elk kind voelt zich comfortabel bij het geboortegeslacht. Er zijn veel vormen van hoe kinderen hun genderidentiteit beleven en die passen lang niet altijd in de hokjes “jongen” of “meisje”.

Als jouw kind genderzoekend is of in een richting evolueert die je als ouder niet verwachtte, dan roept dit mogelijks heel wat vragen en bezorgdheden op.

Bij Toccata ondersteunen we het kind of de jongere in diens zoektocht en bieden de gepaste hulp aan aan het gezin. Dit hoeft nog niet meteen te betekenen dat het kind per definitie een transitie zal doormaken en medische ingrepen zal ondergaan. Het kind behoudt immers ten alle tijde de vrijheid om een eigen weg te kiezen in het proces van hun genderidentiteit.

Onze kracht is een goede en verantwoorde zorg bieden vanuit participatie aan nationale en internationale vormingen en congressen waarbij de nadruk steeds ligt op evidence-based practice.

Wij onderhouden nauwe contacten met het Transgender infopunt en met de pediatrische Genderkliniek van het UZ Gent.

Op deze manier geven we deze kinderen de ruimte en de mogelijkheid om zelf te onderzoeken welke gendervorm bij ze past en bieden wij de ouders een professionele ondersteuning.

Niet omdat ik anders wil zijn, maar omdat ik mezelf wil zijn

Aanmelden