Praktische Info

Na afloop van elke afspraak wordt er onmiddellijk afgerekend. Je kan contant betalen, via de payconiq app, of via een instant-overschrijving ter plaatse.

De tarieven worden bij het eerste gesprek steeds besproken, deze worden in overeenstemming gebracht met de ervaring van de therapeut en zijn afhankelijk van de begeleiding.

Voor het intakegesprek betaal je 80,00€ (hierin zit ook een eenmalige dossierkost verrekend).

In geval van laat-tijdige afmelding (minimaal 48u op voorhand) of niet opdagen, zal het bedrag van het consult in rekening gebracht worden.

Kinderpsychotherapie en psychotherapie voor volwassenen worden vergoed onder specifieke voorwaarden door uw mutualiteit en/of persoonlijke verzekering. Al onze psychologen-psychotherapeuten zijn erkend door alle mutualiteiten en door de psychologencommissie. Het bedrag van terugbetaling is afhankelijk per mutualiteit.

Je kan telefonisch of online aanmelden door:

  • te bellen naar het algemeen nummer (011/93.31.93) Wanneer je ons niet aan de lijn krijgt, betekent dit dat we met consultaties bezig zijn. Uit respect voor de mensen die op dat moment voor ons zitten, nemen we de telefoon niet op, maar spreek gerust iets in en we bellen je snel terug.
  • het online aanmeldingsformulier in te vullen.

Het is belangrijk om te weten dat, wanneer je je aanmeldt, je niet steeds onmiddellijk geholpen kan worden. Afhankelijk van de hulpvraag wordt je dan ingeschreven op een wachtlijst. De wachtperiode kan sterk wisselen. Hiervoor kan je ons zeker ook tussentijds nog eens contacteren via het algemeen telefoonnummer.

Wanneer er zicht is op opstart contacteert de betrokken therapeut jullie om een intakegesprek in te plannen.

  • Heb je symptomen zoals koorts, keelpijn of algemeen niet goed voelen, dan dien je thuis te blijven en vragen wij om je afspraak tijdig af te melden of om te zetten in een online sessie indien mogelijk.
  • Er is geen wachtzaal meer. Meld je pas aan aan de praktijkdeur op het uur van afspraak
  • Reinig je handen met de voorziene desinfectiegel.
  • Draag een eigen mondmasker om anderen en jezelf te beschermen.
  • Het toilet blijft in de regel gesloten.

Toccata
Sint-Luciastraat 20
3530 Helchteren

De ingang van de praktijk is gelegen naast de glazen trappenhal. De bel vind je boven de brievenbussen.

Je kan de wagen makkelijk parkeren op de grote parking tegenover het gebouw of indien er plaats is op de kleine parking in het zijstraatje vlak tegenover Toccata.

Je eigen kracht en dynamiek (terug) aan de oppervlakte brengen

Aanmelden